Oferim fetelor un motiv mai bun sa se uite in oglinda

Ce boli se pot detecta privindu-te in oglinda:

OCHI

pleoape cazute - afectiuni posibile: paralizie faciala, atac cerebral, cancer pulmonar

Paralizia care apare pe o parte a fetei poate face dificila inchiderea ochilor si poate cauza "caderea" gurii. Se crede ca paralizia faciala apare din cauza unui virus, de obicei herpetic, care provoaca inflamarea unui nerv, iar acest lucru intervine in semnalele pe care creierul le trimite muschilor fetei. Pleoapele cazute sunt mai rar un semn al cancerului de plamani, iar simptomele care mai apar sunt dureri de umeri, slabire a puterii in maini si o senzatie de gadilare in palma.


ochi injectati - afectiuni posibile: alergie, inflamarea irisului, presiune arteriala ridicata

Ochii rosii sunt asociati cel mai des cu alergia, deoarece sistemul imunitar al organismului reactioneaza la o substanta cum ar fi polenul, provocand o reactie alergica.


zbaterea ochiului - afectiune posibila: stres, scleroza multipla

Fenomenul apare atunci cand muschii din pleoapa au spasme la fiecare cateva secunde. Stresul poate fi cauza acestor ticuri, deoarece opreste corpul din procedeul de absorbtie a vitaminelor B. Aceste spasme se pot petrece si in alte zone ale corpului, cum ar fi stomacul.

"Zbaterea persistenta a ochiului, pe parcursul mai multor zile sau saptamani, poate fi o cauza a afectarii sistemului nervos, cum ar fi scleroza multipla", spune medicul Stokes-Lampard. Printre simptomele sclerozei multiple se numara probleme cu echilibrul, amorteala si incetosare a vederii.


cercuri in interiorul ochilor - afectiuni posibile: colesterol ridicat, boala Wilson

"Cercurile albe din jurul irisului, partea colorata a ochiului, sunt un semn binecunoscut al nivelurilor ridicate de colesterol din sange", spune medicul Susan Blakeney. Colesterolul ridicat poate duce de asemenea la aparitia unor depozite galbui de grasime sub piele si in jurul ochilor.

Cercurile maronii aparute in jurul irisului sunt un semn al bolii Wilson, care cauzeaza acumularea excesiva de cupru in organism. Mai intai afecteaza ficatul, insa ulterior cuprul intra in fluxul sanguin si ajunge la alte organe, inclusiv la ochi.

"Cuprul provoaca distrugerea tesuturilor, iar simptomele sunt dificultati de deplasare, tremurat si confuzie. De obicei boala apare la oameni sub 35 de ani", a declarat medicul Stokes-Lampard.


pleoape palide - afectiune posibila: anemia

Atunci cand pleoapa inferioara este palida in loc de rosiatica, persoana poate fi anemica. Acesta este rezultatul lipsei de fier, care este responsabil cu crearea celulelor de sange rosiatice. Anemia poate face o persoana sa se simta slabita, ametita, iritabila si friguroasa. Poate fi confirmata cu un test de sange.

NAS

nasul marit - afectiuni posibile: acnee rozacee, gigantism

Ingrosarea pielii din jurul nasului poate aparea in cazurile severe de acnee rozacee. Gigantismul (cresterea deformata) apare atunci cand glanda pituitara produce prea multi hormoni de crestere, stimuland dezvoltarea muschilor, cartilagiilor si a oaselor.

PIELEA

inrosirea pielii - afectiuni posibile: lupus, boli ale inimii, menopauza

Alaturi de dureri ale articulatiilor si oboseala, lupusul provoaca o iritatie pe obraji si nas. Acesta este un efect al faptului ca organismul ataca propriile tesuturi, inclusiv pielea, si este agravat de razele soarelui. Efectul este mai evident pe fata, deoarece pielea este mai subtire si vasele de sange sunt mai aproape unul de celalalt.


fata umflata, pufoasa - afectiuni posibile: hipotiroidie, oreion

Atunci cand glanda tiroida nu produce suficienta tiroxina (care controleaza nivelul de energie pe care organismul o consuma) metabolismul este incetinit. Acest lucru duce la ingrasare, inclusiv la nivelul fetei. Alte simptome sunt oboseala, depresia si durerile musculare.


schimbarea culorii - afectiuni posibile: bronsita, astm, icter

Bolile respiratorii precum bronsita si emfizemul pot provoca colorarea pielii in galben sau gri, deoarece nu exista suficient oxigen in organism. Colorarea in galben a pielii unui copil este un mod eficient de a identifica un atac de astm iminent.


mancarimi - afectiuni posibile: eczeme, sarcina, sensibilitate la antibiotice

Pielea uscata si cu mancarimi este un simptom cunoscut pentru eczeme. Acestea apar de obicei in zone cu pliuri ale pielii, cum ar fi in jurul ochilor si in zona urechilor. Insa si sarcina poate provoca mancarimi ale pielii, mai ales in ultima perioada. De asemenea, anumite medicamente pot provoca mancarimi.

BUZE

craparea buzelor - afectiuni posibile: anemie, diabet

Crapaturile sau ranile la colturile gurii pot fi semn de anemie, cauzata de deficienta de fier. Productia de celule rosii incetineste, ceea ce inseamna ca ranile care apar se vor vindeca mai greu.

O alta boala posibila este diabetul. Principalele simptome includ sete excesiva, nevoie frecventa la toaleta si oboseala.

URECHI

ureche rasucita - afectiuni posibile: cancer de piele

Tumorile pe urechea interna sau cea externa pot provoca schimbarea formei acesteia. Tumorile apar sub forma unor noduli albi sau de culoarea pielii. Urechea este un loc obisnuit pentru carcinomul celular, cea mai frecventa forma de cancer de piele.


pliuri pe lobul urechii - afectiuni posibile: boli ale inimii

Un studiu publicat in Jurnalul Sanatatii Inimii in 1989 arata ca pliurile de pe lobul urechii pot fi legate de probleme cardiovasculare.

Sa imi ziceti cate boli ati detectat :D

Daca ti-a placut apasa like, la articol, sau lasa un comentariu. Multumesc :)

Postări populare de pe acest blog

Azi trecem pe paranormal - Nodurile Hartmann

Pui, pui sa nu te deochi

Ce inseamna sa fii binecuvantat