Ce inseamna sa fii binecuvantat

Un grup de oameni de succes în apogeul carierei lor, toţi având joburi şi poziţii de vis, maşini şi case, au făcut o vizită unui fost profesor din facultate. Discuţia a alunecat treptat spre cât de stresantă şi obositoare e viaţa zi de zi.
Profesorul i-a întrebat dacă vor să bea o cafea bună şi s-a întors din bucătarie cu un ibric mare, plin cu cafea, şi o mulţime de ceşti. Unele erau din porţelan fin, altele din sticlă, plastic, unele arătând normal, altele foarte delicate şi scumpe, unele cu inserţii aurite, altele cu toarta ciobită. I-a rugat pe fiecare să se servească.
Când toţi aveau câte o ceaşcă de cafea în mână, profesorul le-a zis :
Dacă aţi observat, fiecare dintre voi a pus cafea în câte o ceaşcă scumpă şi fină, lasând ceştile simple şi ieftine, goale pe masă. E normal să vreţi ceea ce e mai bun în viata, dar tocmai asta e sursa problemelor şi a stresului pe care îl aveţi zi de zi.

Nu contează ce ceaşca ai ales, cafeaua are acelaşi gust. Ceaşca nu adaugă nici o calitate cafelei. În cele mai multe cazuri o face doar să fie mai scumpă sau în alte cazuri nu putem vedea ce e de fapt înăuntru. Ceea ce aţi vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceaşca şi totuşi inconştient aţi ales cele mai scumpe şi bune ceşti. Şi apoi aţi început să vă uitaţi la ceaşca celuilalt gândindu-vă ca e mai frumoasă decat a voastră.

Viaţa e ca o cafea bună : jobul, banii, cariera, maşina, casa, hainele, poziţia în societate sunt ceştile. Doar ne ajută să ne trăim viaţa, dar nu sunt VIAŢA. Hainele pe care le avem, poziţia în societate şi banii nu înseamnă viaţa.
Doar ne ajută să trăim viaţa. Nu definesc ceea ce înseamna viaţa. Din contra majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidioşi pe alţii care au mai mult şi nu reuşesc să se bucure de ceea ce au."

Cea mai scumpa cafea din lume Kopi Luwak se vinde in Romania la 190 lei ceasca. Cea mai proasta cafea din lume se vinde in Romania gratis (este obtinuta dintr-un ciorap, care se umple cu zatul ramas dupa ce s-a facut o cafea de 2 lei pentru altcineva, si fiert intr-un ibric cu apa. Binenteles ca e mai usor sa servesti cafea de 2 lei in cesti de portelan chinezesc modelate cu aur si sa ceri 190 de lei pe cana, dar e putin absurb.

Oamenii de calitate intotdeauna vor lasa o aroma placuta in urma lor si un gust placut in viata noastra. Ieri eram pe troleu si s-a urcat o guraliva care se pare ca se ocupa de organizarea intalnirii de 10 ani de la absolvirea liceului. Pe langa faptul ca era habarnista a inceput sa isi sune fostii colegi si la fiecare ii zicea de cel dinaintea lui cat de prost e si cat de incompetent...si ca cat de desteapta e ea si ca daca organizeaza ea, totul va fi bine. Sincer nu as incadra-o nici in partea de 2 lei, si daca as fi fost in clasa ei...as fi legat-o mai bine decat sa o las sa organizeze ea intalnirea de 10 ani. Dar in general societatea noastra in aceasta directie se indreapta. Conteaza din ce in ce mai mult care este ambalajul tau si cum esti tu imbracat decat ce ai in suflet si cat de mare iti este acesta.

Cafelele de calitate trebuie trecute prin procese dificile de coacere, macinare, preparare pana cand vor fi gata a fi servite. Asa e si cu oamenii. Niciodata un om care nu a avut in viata lui parte macar de o macinare cum trebuie nu primeste puterea de a lasa in urma lui un gust adevarat.

A fi binecuvantat in viata nu inseamna a avea ceva ci a avea pe cineva, a fi o binecuvantare nu inseamna a darui ceva ci a darui o bucata din tine celor din jurul tau care au nevoie de o aroma placuta.

Parte din articol prealuat de pe Traieste Zambind

Daca ti-a placut apasa like, la articol, sau lasa un comentariu. Multumesc :)

Postări populare de pe acest blog

Azi trecem pe paranormal - Nodurile Hartmann

Pui, pui sa nu te deochi