Capcana aparentelor

Într-o noapte de vară foarte călduroasă, membrii unei familii au dormit afară, în grădina din spatele casei lor. Mama a observat, cu destulă neplăcere, că fiul său şi soţia acestuia (pe care nu o suporta deloc) dormeau cuibăriţi unul în braţele celuilalt. Neputând să suporte acest lucru, ea i-a trezit şi le-a spus: “Cum puteţi dormi atât de apropiaţi unul de celălalt pe căldura aceasta? Este nesănatos şi periculos.”

În alt colţ al grădinii dormeau fiica sa şi ginerele său, pe care îl adora. Aceştia dormeau însă departe unul de altul. Mama i-a trezit uşor spunând: “Dragii mei, cum puteţi dormi atât de departe unul de altul, când este un frig ca acesta? De ce nu vă încălziţi unul pe altul?”.
Nora sa, care a auzit aceste vorbe, s-a ridicat în capul oaselor, şi, cu voce tare, a spus următoarele cuvinte, ca pe o rugăciune: “Ce milostiv este Dumnezeul nostru. O singură gradină şi o vreme aşa de schimbatoare!”

Dincolo de problema aparenta a mamelor soacre, problema este a noastra. De atatea ori ne judecam unii pe altii pe baza preferintelor si a crezului nostru personal si nu judecam actiunea in sine, si de atatea ori uitam ca suntem judecati si influentam oamenii nu prin calitatea lucrurilor care le spunem ci prin felul si dragostea cu care il spunem.

Cel mai bun exemplu care l-am folosit de multe ori: Este ca si cum ai veni tu cu un prieten la masa la mine. Si va servesc cu cartofi prajiti si un gratar. La prietenul tau ii aduc o farfurie in care am pus cartofii prajiti in dreapta, graatarul in stanga, iar pe gratar o frunza de patrunjel pentru culoare si design. Tie iti aduc cartofii dar sunt zdrobiti, arata ca si cum pe ei i-as fi batut cu ala de batut gratare, iar gratarul este rupt si amestecat cu cartofii. In esenta va servesc acelasi lucru, doar ca ceea ce izbeste ochiul e total diferit si modul de servire. Gustul nu va fi diferit, dar perceptia ta despre gust va fi diferita.

Avem lucruri de zis, cateodata extrem de importante, avem oameni de cunoscut, cateodata ne plafonam in aparente si emitem judecati false, trebuie sa invatam sa o facem cum trebuie...pentru ca dincolo de ceea ce izbeste privirea poate e ceva delicios :)

Postări populare de pe acest blog

Azi trecem pe paranormal - Nodurile Hartmann

Pui, pui sa nu te deochi

Ce inseamna sa fii binecuvantat