Valoarea ta poate fi data doar de expert

Un student merse la profesorul sau cu o problema:
- Ma simt o nulitate, nu am puterea de a reactiona. Toti spun ca nu-s bun de nimic,ca-s un idiot. Cum as putea sa ma imbunatatesc?Ce pot face sa ma stimeze mai mult?

Profesorul il privi si spuse:

Imi pare rau dar acum nu te pot ajuta. Lasa-ma intai sa-mi rezolv o problema.Dupa o pauza ii spuse:
- Daca ma ajuti sa-mi rezolv problema, dupa aceea poate te ajut si pe tine...

- Sigur,raspunse studentul.

Profesorul isi scoase un inel si-i spuse:
- Du-te la Obor cu acest inel si vinde-l! Dar sa nu accepti mai putin de 3 milioane!

Tanarul lua inelul si pleca

Ajuns in Obor, incerca sa gaseasca cumparatori, dar nimeni nu-i oferea mai mult de 1 milion .

Cand el le spunea pretul pe care-l cerea, toti se puneau pe ras, un singur batranel ii explica ca acel inel nu valoreaza mai mult de 1 milion.

Se intoarse la profesor si-i spuse:

- Profesore, imi pare rau, dar este imposibil sa obtin pretul pe care l-ati cerut.

- Este important ce-mi spui, tinere, raspunse proful zambind. Trebuie intai sa aflam valoarea lui exacta, asa ca mai bine mergi la un bijutier, vezi cat ofera dar nu-l vinde, adu-l inapoi.

Tanarul merse la bijutier si-l intreba cat ii ofera pe acel inel. Bijutierul ii spuse: Pot sa-ti ofer cel mult 10 milioane, in acest moment, dar daca nu se grabeste profesorul tau sa-l vanda, as putea sa-i dau si mai mult.

Tanarul se intoarse la profesor nerabdator sa-i spuna cat i-a oferit bijutierul.
- Ia loc, ii spuse proful. Vezi, tu esti ca acest inel, unic si pretios, dar poti fi evaluat doar de un expert. Credeai ca oricine ii poate sti adevarata valoare?
Spunand acestea, isi puse din nou inelul pe deget.

Deseori nu reusim sa ne intelegem valoarea pe care o avem decat prea tarziu. Ne lasam calcati in picioare, dati la oparte, aruncati de colo-colo ca niste carpe fara importanta, deseori ne evaluam la 1 milion fara sa ne aducem aminte ca suntem de nepretuit. Ca sa intelegeti adevarata voastra valoare, este o povestioara hasidica care exprima cel mai bine asta:

Toţi trebuie să poarte o haină cu două buzunare pentru a primi mesaje din partea lui Dumnezeu, într-unui dintre buzunare scria: Nu eşti decât unul dintre milioanele şi milioanele de grăunţe de nisip din univers. în celălalt buzunar scria: Am făcut universul întreg doar pentru tine.

Avem pret, si inca un pret extraordinar....niciodata nu crede nimic de valoarea ta decat dupa ce ai trecut prin mana celui care poate aprecia adevarata ta valoare, mana Expertului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi trecem pe paranormal - Nodurile Hartmann

Pui, pui sa nu te deochi

Ce inseamna sa fii binecuvantat