Fotografiile anului 2010

Am gasit fotografiile anului 2010, fotografii care au primit premii.


Un fotograf din Africa de Sud, care a surprins un portret de femeie afgana al carei sot i-a taiat nasul si urechile pentru ca-si parasise casa, a castigat marele premiu "World Press Photo" pentru anul 2010, conform The Telegraph.


Povestea lui Bibi Aisha, o femeie de 18 de ani din provincia Oruzgan, Afganistan, incepe cand a fugit din casa sotului sau, la casa parinteasca, plangandu-se de un tratament violent al sotului. Legea talibana condamna acest lucru astfel incat s-a cerut ca Bibi sa fie predata justitiei.

Pentru ca "si-a facut de rusine" familia, i-au fost taiate nasul si urechile

Dupa ce a fost pronuntat verdictul sau, fratele si sotul lui Bibi au fost cei ce i-au taiat nasul si urechile. A fost apoi abandonata de semenii sai, dar salvata si ingrijita de armata americana. In prezent aceasta traieste in America, dupa ce a petrecut timp intr-un refugiu pentru femei din Kabul, si dupa ce a fost luata in America, unde a primit consiliere si a facut o serie de operatii de reconstructie a fetei.


Premiul intai pentru "Contemporary Issues Stories" (n.r- Povestile problemelor contemporane) a fost obtinut de reportajul realizat de Getty Images.

Fotografia castigatoare arata patru refugiati somalezi, ce se aflau in drum spre Yemen, in incercarea lor de evadare din Somanlia, dupa ce au calatorit toata noaptea pe drumuri noroioase. Poza a fost surprinsa in 15 martie, in Somalia.

CEA CARE MI SE PARE MIE CEA MAI GENIALA:


Locul secund in cadrul categoriei de "Arts and Entertainment Stories" (n.r- Arta si divertisment) a fost ocupat de Tamagni Daniele, din Italia.

Lucha libre (n.r: wrestling bolivian) este unul dintre cele mai populare sporturi din Bolivia. Luptatorii, care sunt femei, sunt cunoscuti ca "cholitas" au devenit in ultimii zece ani celebrii in lumea sportului. In fotografia castigatoare, Carmen Rosa si Yulia la Pacena efectuau un spectacol de caritate pentru o strangere de fonduri in vederea reamenajario bailor din scolile din La Paz, Bolivia.


Premiul intai pentru " People in the News Stories" a fost castigat de Berehulak Daniel, din Australia, din cadrul agentiei Getty Images.

Inundatiile din Pakistan a fost momentul de inspiratie pentru Daniel, ce a suprins sinistratii in lupta cu apa, in cautarea hranei ce era descarcata dintr-un elicopter, in timpul operatiunilor de salvare, in data de 13 septembrie.



Associated Press a castigat marele premiu pentru "People in the News" cu un cadru surprins la inmormantarea lui Feroz Ahmad, fost Pahan ( n.r- dresor de elefanti), din provincia Kashmir, India.


Premiul intai pentru Sport a fost castigat de Hutchings Mike, din Africa de Sud, pentru agentia de stiri Reuters.

Cadrul a fost suprins in timp ce Demy de Zeeuw, un jucator de fotbal olandez, este lovit in fata de catre uruguianul Martin Cáceres in timpul semi-finalei Cupei Mondiale.


Marele premiu pentru "Daily Life Single" a fost castigat de Feisal Omar, pentru agentia de presa Reuters.


Cadrul suprins descrie un om ce poarta un rechin pe strazile din Mogadishu, Somalia, in data de 23 septembrie.

Este bine stiut ca Somalia este si va ramane cea mai saraca tara africana si probabil din lume, cu un produs pe cap de locuitor de 130 dolari, fara un sistem adminstrativ, politienesc, judiciar, militar, educational si sanitar.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi trecem pe paranormal - Nodurile Hartmann

Pui, pui sa nu te deochi

Ce inseamna sa fii binecuvantat