Cat timp nu suntem exemplu...sa nu ne mire bobarnacele

Pe vremea când o îngheţată costa mult mai puţin decît astăzi, un copil de vreo 10 ani intră într-o cofetărie şi se aşeză la o masă. Fata care servea îi puse un pahar cu apă în faţă. “Cât costă o îngheţată de ciocolată cu migdale pe deasupra?”, o întrebă copilul. “Cincizeci de cenţi”, îi răspunse fata. Copilul scoase din adâncul buzunarului un pumn de monede, şi le examină atent. “Şi... cât costă doar îngheţata de ciocolată?”, întrebă el din nou, ruşinat parcă.

Alţi clienţi tocmai aşteptau să se elibereze o masă, aşa că fata deveni oarecum agitată. “Treizeci şi cinci de cenţi”, îi răspunse, cu glas tăios, copilului. Acesta îşi numără încă o dată monedele. “Atunci vreau doar îngheţata de ciocolată, fără migdale deasupra”, spuse el, hotărât. Fata îi aduse îngheţata împreună cu nota de plată, i le puse pe masă şi plecă.

Copilul termină îngheţata, plăti la casă şi ieşi din cofetărie. Când fata veni să cureţe masa, i se puse un nod în gât, şi ochii i se împăienjeniră. Acolo, lângă farfurioara goală şi paharul cu apă se aflau, frumos aranjate, monede în valoare de cincisprezece cenţi...
Bacşişul ei.

Exista oameni in viata noastra care reusesc mai bine decat oricare altii sa ne dea lectii care sa ne puna pe genunchi si care sa ne faca sa privim intr-o alta lumina toate reactiile noastre "indreptatite".

Personal cred ca aceste lectii sunt lovituri care sunt meritate, sunt bobarnace care ne fac sa mai deschidem ochii, sunt ceea ce avem nevoie sa nu uitam ca de fapt chiar nu noi suntem aceia care am dat gaura la macaroane.

Eu sunt multumitor pentru acesti...deschizatori de ochi...care mai trec prin viata mea, si cred ca la fel ar trebui sa fim fiecare.

Si niciodata, niciodata sa nu uitam ca si noi avem responsabilitatea de a nu fi doar despre noi. De a nu calca pe cadavre pentru a ajunge in varf, de a ne multumi si cu o inghetata fara migdale atat timp cat putem sa lasam bacsisul care poate ca este nemeritat, dar nu e vorba despre ei...este vorba despre noi, pentru ca atat timp cat noi nu suntem o lectie...degeaba cerem altora sa invete pentru ca NU EXISTA MATERIAL DIDACTIC.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi trecem pe paranormal - Nodurile Hartmann

Pui, pui sa nu te deochi

Ce inseamna sa fii binecuvantat