The Butterfly Effect al vietii noastre

Se numea Fleming şi era un agricultor scoţian sărac.
Într-o zi, în timp ce muncea pentru a caştiga pâinea pentru familia sa, auzi un strigăt de ajutor provenind din direcţia unei mlaştini din apropiere.

Lăsă treaba pe care o făcea şi alergă spre mlaştină. Acolo, văzu un băieţel scufundat până la mijloc, care striga încercând cu disperare, dar în zadar, să se elibereze de noroiul în care căzuse Domnul Fleming îl scoase pe băieţel din mlaştină, salvându-l astfel de la o moarte îngrozitoare.

A doua zi, se prezentă în casa sa sărăcăcioasă, un nobil îmbrăcat elegant, coborâd dintr-o frumoasă căruţă, şi se prezentă ca fiind tatăl băieţelului pe care omul îl salvă de la o moarte sigură.

“Doresc sa vă recompensez", îi spuse nobilul. “Dumneavostră aţi salvat viaţa fiului meu".
“Nu, nu pot accepta bani pentru ceea ce am făcut”, răspunse agricultorul scoţian.
În acel moment, fiul său se opri în faţa uşii casei.
“E fiul dv.?" întrebă nobilul.
“Da", îi răspunse mândru umilul agricultor.
Atunci, vă propun asta:
Mă lăsaţi să dau fiului dv. acelaşi nivel de educaţie pe care l-aş da fiului meu. Daca fiul dv. vă seamănă, nu am nici un dubiu că va deveni un om de care vom fi mândri amândoi."

Domnul Fleming acceptă. Fiul umilului agricultor frecventă cele mai bune şcoli şi urmă medicina în faimoasa Şcoală de Medicină - St. Mary's Hospital din Londra. Deveni un medic strălucit
cunoscut în toată lumea: Dr. Alexander FLEMING descoperitorul Penicillinei.

Mulţi ani mai târziu, “băieţelul”care fusese salvat din mlaştină se îmbolnavi de pneumonie.

Cine salvă viaţa sa de data aceasta? ....
PENICILLINA.

Numele nobilului? Sir Randolph Churchill. Numele fiului?! Sir Winston Churchill.

Am zis de multe ori ca trecem prin viata lasand amprente si deseori se aplica existentei noastre "The Butterfly Effect" (miscarea din aripi a unui fluture aflat in Asia poate declansa in America un uragan).

Trecem prin viata neintelegand actiunile noastre si efectul care acestea le au asupra viitorului nostru si a celor din jurul nostru. Deseori un simplu zambet, un simplu multumesc, o simpla apreciere poate schimba viata acelei persoane...si datorita unui zambet si viata ta poate fi schimbata.

Viata este de tip bumerang...si ceea ce arunci aceea vei si primi inapoi, depinde de tine daca vrei sa vina bumerangul inapoi sa iti sparga nasul sau sa iti aduca bucurie.

Ceea ce va semana omul, aceea va si secera.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna sa fii binecuvantat

Azi trecem pe paranormal - Nodurile Hartmann

Legenda anotimpurilor