Durerea care nu provoaca lacrimi va face sa planga alte organe

Psihiatrul britanic Henry Maudsley: "Durerea care nu provoaca lacrimi va face sa planga alte organe".

Era o zi frumoasa de vara. El a venit si s-a asezat langa ea pe o banca in parc. Era cald afara, soarele stralucea cu putere si erau pasari care sareau din loc in loc...cautand seminte care se le potoleasca foamea. Pe cer nu era nici macar un nor, si te gandeai ca acestia nici macar nu au fost inventati...amintirea lor parea un produs al imaginatiei povestitorilor de basm.

Ea plangea. El s-a uitat la ea si a intrebat-o:
- Dar de ce plangi?
- Una dintre cele mai bune prietene ale mele mi-a spus niste lucruri ingrozitoare!!!
- Dar asta nu e motiv sa plangi spuse el.
- Cum poti sa spui asa ceva? Am crezut in ea, am tinut la ea...i-am spus fiecare lucru, fiecare secret al meu.
- Da, dar tot nu e un motiv destul de bun sa plangi.
- Tu habar nu ai ce simt, uita-te la tine! Esti tot un zambet si nu ai nici o grija.
- Te inseli! ii raspunde el pe un ton apasat.

Continuand discutia ea a aflat despre el ca si-a pierdut familia intr-un accident de masina acum 4 ani, lui i-a ramas casa si contul familiei care nu era deloc de neglijat, dar inecat de lacrimi si sugrumat de durere a cautat alinare in distractia care care nu aduce fericire. A pierdut tot dar a fost un moment in care s-a trezit. Si-a jurat ca nu va mai plange niciodata si ca va deveni "cineva".

Dupa 4 ani avea o casa a lui, un loc de munca intr-o companie multinationala si era extrem de bine platit. Era "cineva" si asta fara ca macar sa fie nevoit sa mai verse vreo lacrima.

Anii au trecut si ei au pastrat legatura. Ea s-a casatori, el a ajuns nr 36 in top 100 cei mai bogati Romani. Ea avea 38 de ani, 2 copiii si un sot excelent. El avea un cont in banca cu care ar fi putut cumpara orice si-ar fi dorit.

Intr-o seara in timp ce statea pe canapea si sorbea dintr-un pahar un whisky cu gheata adus de un partener de afaceri direct de la distileria din America de Sud a auzit o voce care i-a spus: "Trecatorule, lacrimile nu sunt de vanzare. Pastreaza-le pentru vesnicie" si totul s-a facut negru.

Ea dimineata in timp ce pregatea micul dejun pentru copii a deschis televizorul si prima imagine care i-a aparut in fata a fost: "locul 36 din Top 100 cei mai bogati Romani a fost gasit decedat in locuinta lui de pe coasta de Azur...a lasat in urma lui milioane de euro."

La 3 zile de la moartea acestuia doctorul care i-a efectuat autopsia declara: "In urma autopsiei am descoperit ca inima acestui om avea o culoare anormala, o culoare maro catre negru. Se pare ca inima ar fi cedat din cauza stresului, dar nu suntem siguri, investigatiile continua."

Ea a inchis televizorul si in timp ce mergea catre dormitor pentru a incheia o noua zi a soptit: "El nu a invatat niciodata ca lacrimile curatesc inima"

Si a inchis becul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi trecem pe paranormal - Nodurile Hartmann

Pui, pui sa nu te deochi

Ce inseamna sa fii binecuvantat