Despre grozavele mituri urbane

De cand cu preocuparea lui Sergiu Nicolaescu cu legendele urbane...a inceput sa ma atraga si pe mine...

Este foarte interesant sa vezi lucrurile care pot fi generate de catre imaginatia, frica sau prostia oamenilor.

Dar hai sa trecem la mituri:

CRIMINALUL DIN CLUB:

O tînãrã de 20 de ani, cuminticã de felul ei, a mers într-o searã într-un club din oras. S-a „combinat” (ce urît cuvînt!) cu un tip, s-au pupat, s-au cunoscut mai bine si la sfîrsit, bãrbatul, curãtel de felul lui, a chemat-o la el acasã.

Ea l-a refuzat, bineînteles, cã doar asa a povãtuit-o mama ei cînd a trimis-o la Cluj. Au schimbat doar numerele de telefon. A doua zi, pe cînd sã se îmbrace sã meargã la facultate, fata se sperie cînd îsi vãzu reflexia în oglindã: cîteva bube mari, urîte, îi acopereau fata. S-a agitat imediat si si-a sunat o prietenã, care a venit într-un suflu. Dupã multe google-uri fãrã rezultat, fetele s-au hotãrît sã meargã la doctor. Acesta a chestionat-o în legãturã cu seara precedentã. De fricã, tînãra recunoscut totul. „Domnisoarã, nu vreau sã vã speriu, dar astfel de bube apar dupã contactul cu un cadavru”, îi spuse medicul fetei, care aproape cã lesinã. Politia fu alertatã imediat si în cîteva ore doi ofiteri îi bãteau bãrbatului în usã. Cînd apãru în prag, un miros întepãtor nãpãdi culoarul, iar cei doi politisti au pãtruns cu forta. În camera bãrbatului, nu mai putin de trei fete, violate, ucise si lãsate sã putrezeascã. Fata nu si-a revenit pînã în ziua de astãzi, iar cele care au auzit povestea nu au cãlcat de-atunci în vreun club.

Deci cine mai vrea sa mearga prin cluburi?:))

Basescu Mare Cowboy:
Mi-a povestit cineva ca pe perioada cat a fost capitan de nava basescu nu accepta sa mearga pe jos. Era carat in carca de subalternii sai pe nava cand nu functiona liftul.

“Il obliga pe electrician sa-l urce, din cala pe punte, in carca, pentru ca nu repara liftul. Uita, insa, un mic detaliu, anume ca el era cel care strica ascensorul pentru placerea de a fi carat in spate de marinarul din subordine. Comportamentul sau era atat de abuziv, incat unul dintre echipaje a incercat sa scape de el “dandu-l la apa”. L-au legat de picioare cu o funie si l-au suspendat cu capul in jos, peste bord, deasupra apei. Basescu nu s-a intimidat si le-a strigat: “Hai, taiati franghia, daca aveti curaj! Ca, daca nu, si scap de aici, va ia mama dracului!”

Si nu a taiat nimeni franghia...si azi il avem la conducerea tarii...sper ca intre timp si-a cumparat un ponei.

Daca ar aparea Superman undeva normal ca ar fi in Romania:
In septembrie 2007 satenii din localitatea Gemeni, Mehedinti pretind ca au fost vizitati de … Superman…

Marturii ale localnicilor: “O luă in sus. Era sus, domne, ca un avion, cred că era la vreo 50-100 de metri. N-avea cum să fie avion, că doar avionul n-are pantaloni!“. “Era imbrăcat in albastru, dar lucea costumul pe el. Nu-l văzui la faţă, că avea o mască albă. Era cu faţa incolo. Cănd eu o luai spre drum, el se intoarsă. Pe urmă veni şi femeia asta. Dar tot aici il lăsai. Nu mă apropiai de frică” . “Eram cu găştele şi il văzui aici, dar eu trăi cu impresia că e un manechin, făcut ca să sperie copiii pe aici. Nu mă găndi eu că e altceva. Şi il văzui tot aşa, in bleu, cu o mască pe faţă.

Englezii il au pe Sherlock Holmes noi avem biserica Vovidenie:

Pe ăsta îl ştiu cu “nu e adevarat, măi copii”, de la d-na profesoară de religie. Este vorba despre o pictură murală din biserica Vovidenie (nu mai ştiu sigur dacă aşa îi zice, biserica de lângă Unic) la care se duc şi se roagă victimele unui furt. Dacă persoana are un suspect în vedere şi vrea să ştie dacă el a făptuit sau nu furtul, trebuie să lipeasca un ban (monedă, bancnotă) de pictura cu pricina în timp ce se gândeşte la/spune cu voce tare numele presupusului hoţ. Dacă banul rămâne lipit de perete, este semn clar de vinovaţie, în cazul în care cade, presupusul este nevinovat.

Fiecare generatie cu Goagla-ul lui

“Pe vremuri, când stelele Uniunii Europene erau mici copile şi deasupra acestor plaiuri strălucea întunecat steaua roşie a Uniunii Sovietice, a existat un personaj pe nume Romulus Zăroni (ministru al Agriculturii şi Domeniilor, apoi al Cooperaţiei în Guvernul Petru Groza), vestit pentru agrmatismul său. Se povesteşte că odată, la o întrunire a cadrelor de frunte ale partidului, a fost impresionat de aspectul unei tovarăşe şi i-a scris un bilet pentru a-şi exprima admiraţia: “Sînteţi unsoare. Maţ fermecat” (în traducere: “Sunteţi un soare. M-aţi fermecat.”)”

E bine sa stim ca suntem buricul lumii:

Înainte telecabina Buşteni-Babele trecea pe alt traseu, numit Jepii Mari(acum trece pe valea jepilor mici). În locul pe unde trecea sunt stâlpi ruginiţi şi câteva cabluri care stau în aer de-a lungul văii. Un prieten care merge la munte mi-a spus că la un moment dat în anii ‘60 toţi stâlpii telecabinei montaţi în platou sus la 2000m au căzut deodată, fără nici o explicaţie, şi au rămas doar cei de pe versant. Atunci s-a refăcut traseul prin zona unde e mai scurt şi mai puţin accesibil fenomenelor meteorologice extreme,prin Jepii Mici. Explicaţia pe care mi-a dat-o el pt căderea stâlpilor susţinea că sub platou s-ar afla un tunel energetic care a influenţat stâlpii şi cablurile telecabinei.
Din altă parte am auzit că sub Sfinx s-ar afla poarta spre o altă civilizaţie sau un alt univers,iar alţii afirmă că sub masivul bucegi s-ar afla ramaşiţele unei civilizaţii extraterestre care a creat rasa umană.
În sfârşit, datorită poziţiei sale(la intersecţia dintre Moldova,Ardeal şi Muntenia), masivului Piatra Craiului i s-au atribuit diferite întâmplări şi fenomene ciudate cum ar fi dispariţii de turişti, fenomene optice paranormale, tunele secrete, iar unii spun că acolo s-ar fi ascuns Zamolxis(legenda cu peştera unde s-a retras zeul suprem la daci….)

Mitul dungii Rosii in buletin

Mit urban care circula prin oraşele ţării din perioada comunistă. Se auzea tot mai des că oamenii cu dereglări psihice ar fi fost însemnaţi cu o dungă roşie în buletinul de identitate. Fericitul purtător de dungă roşie în buletin ar fi fost astfel protejat de poliţie şi ar fi putut face aproape orice datorită nebuniei sale certificată legal printr-o dungă roşie în buletinul de identitate.
Am auzit prin cartier, prin Bucureşti, prin Piteşti, prin Iaşi cum câte un individ un pic mai ciudat care făcea de multe ori crize de nebunie spărgând geamuri sau înjurând şi agresând trecători, ar fi fost evitat şi lăsat în pace de mulţi oameni deoarece “are dunga roşie în buletin” şi nu e bine să te cerţi cu nebunul.
Sincer, am auzit mai mulţi prieteni ai mei care îmi spuneau că şi ei au câte o cunoştinţă care are dunga roşie în bulletin; cert este că eu nu am văzut nici un buletin cu dungă roşie şi nici unul dintre prietenii mei nu a văzut!

Cam atata pe ziua de azi,

Postări populare de pe acest blog

Azi trecem pe paranormal - Nodurile Hartmann

Pui, pui sa nu te deochi

Ce inseamna sa fii binecuvantat